Koplampschade

Schade aan de koplampen van een voertuig ontstaat vaak zonder dat de berijder hiervan op de hoogte is. Door bijvoorbeeld steenslag en blootstelling UV straling kunnen koplampen vaag worden en verkleuren. Hierdoor kan het lak op het glas of kunststof van de koplamp na enige tijd sterk gaan verweren. Op de lange termijn zorgt dit ervoor dat de helderheid en het vermogen van de verlichting afneemt. Dit kan natuurlijk erg gevaarlijk zijn in het verkeer.

Materiaal koplampen

Net zoals de rest van de auto, worden koplampen ook voortdurend ontwikkeld en verbeterd. Koplampen worden de laatste jaren van een nieuw soort materiaal gemaakt, namelijk Polycarbonaat. Dit is een harde vorm van kunststof die veel licht doorlaat en daarom ideaal is voor gebruik bij de verlichting van auto’s. Toch zitten er enkele nadelen aan zoals verkleuring en hogere krasgevoeligheid. 

Doffe koplampen

Vaak komt men er bij het wassen van de koplampen achter dat deze niet meer volledig schoon en helder te krijgen zijn. Het lijkt alsof het glas voortdurend condens heeft en zijn transparantie heeft verloren. Als het oppoetsen met een doek niet meer lukt, duidt dit aan dat de toplaag van de koplamp beschadigd is. Schadenet Kraaijvangen informeert u graag over de te nemen stappen. Voor iedereen is het raadzaam om koplampschade tijdig te laten herstellen. Polijsten kan een oplossing zijn, maar in sommige gevallen dienen de koplampen te worden vervangen.

Reparatie plannen | Offerte aanvragen | Online schade calculator

Service en klantgericht

"De service en klantgerichtheid is opmerkelijk goed. Ook het plezier waarmee het werk wordt gedaan is top." - Aad Langeveen

Hoe werkt mobiel schademelden?

  1. Meld uw schade
  2. Voeg foto's toe
  3. Maak direct een afspraak